ua en ru

Королевську та Вілкула викликають на допит 5 листопада

Королевську та Вілкула викликають на допит 5 листопада Фото: Наталія Королевська

Шокін допускає подання про зняття недоторканності з нардепів

Народних депутатів України від "Опозиційного блоку" Наталі Королевської і Олександра Вілкула викликають на допит на 5 листопада. Про це під час брифінгу заявив Генеральний прокурор України Віктор Шокін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Були надіслані повістки на четвер, 5 листопада, про виклик цих людей в Генпрокуратуру. Я маю на увазі пана Вілкула та пані Королевську", - повідомив він.

За його словами, якщо буде доведена вина, то він буде направляти подання до парламенту про притягнення до кримінальної відповідальності.

"Після допитів, проведення інших процесуальних дій, будуть зроблені належні висновки, і якщо вина буде доведена, то будуть уявлення з моєї сторони на залучення цих людей або інших людей, громадян України, до кримінальної відповідальності та арешту", - сказав Шокін.

Нагадаємо, сьогодні слідчий МВС під час погоджувальної ради хотів вручити повістку нардепам від "Опозиційного блоку" Вадиму Новинському, Олександру Вілкулу та Наталії Королевської. Однак нардепів на погоджувальній раді не виявилося.

Глава фракції БПП Юрій Луценко повідомив, що Новинського, Вілкула та Королівську звинувачують у злочинах часів президентства Віктора Януковича, однак пояснив, що поки що у слідства достатньо доказів, щоб заарештувати депутатів.

Як стало відомо РБК-Україна, Вілкул знаходиться у Варшаві на зустрічі з екс-президентом Польщі Олександром Кваснєвським.

У той же час Новинський погодився взяти участь в слідчих діях і обіцяв прибути в свій офіс найближчим часом.