ua en ru

Коаліція домовилася відкласти розгляд відставки Кабміну до прийняття бюджету

Коаліція домовилася відкласти розгляд відставки Кабміну до прийняття бюджету Фото: Олег Березюк

Коаліція виступає за прийняття бюджету та Податкового кодексу перед обговоренням відставки уряду

Коаліція домовилася відкласти розгляд відставки Кабінету міністрів України до прийняття державного бюджету на 2016 рік і Податкового кодексу. Про це в кулуарах Ради повідомив лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми поставили завдання перед Кабінетом міністрів, який працював цілу годину, знає реальну ситуацію, знає, яким повинен бути бюджет наступного року, запропонував би бюджет наступного року, прийняв його, а потім ми будемо приймати рішення спільно - у відставку відправляти чи не у відставку", - розповів Березюк.

Такої ж думки дотримується лідер фракції "Блок Петро Порошенко" Юрій Луценко: "Максимально відсторонившись від партійних інтересів, ухвалити Податковий кодекс в інтересах середнього класу і вітчизняного виробника, затвердити бюджет... і тільки після цього приступить до обговорення майбутнього українського уряду", - заявив Луценко з трибуни Ради.

Нагадаємо, Верховна Рада України може розглянути податкову реформу і проект державного бюджету-2016 на позачерговому засіданні 17 грудня.