ua en ru

Клімкін поїде на засідання Радбезу ООН просувати резолюцію по Boeing

Клімкін поїде на засідання Радбезу ООН просувати резолюцію по Boeing Фото: Павло Клімкін

Україна, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди будуть просувати резолюцію про трибуналі по Boeing

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін поїде до Нью-Йорк (США) на засідання Ради безпеки ООН для того, щоб просувати резолюцію про створення трибуналу з розслідування катастрофи Boeing на Донбасі. Про це Клімкін повідомив у своєму Twitter.

"За дорученням Петра Порошенка вирушаємо в Нью-Йорк. З колегами і друзями з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів просувати резолюцію по MH17", -повідомив Клімкін .

Нагадаємо, Рада безпеки ООН завтра, 29 липня, розгляне проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по справі катастрофи малайзійського Boeing 17 липня 2014 р. в Донецькій області.

"Голосування за проектом резолюції, що стосується авіакатастрофи MH17, призначено на другу половину дня середи", - повідомила офіційний представник дипмісії Нової Зеландії, яка головує в РБ ООН, Нікола Гарві.

Постпред РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія має намір проголосувати проти проекту. Він також заявив, що якщо резолюція набере менше дев'ятьох голосів, то це буде "просто негативне голосування".
"На жаль, я думаю, що дев'ять голосів, швидше за все, набереться", - припустив постпред.