ua en ru

Клімкін і єврокомісар Хан обговорили готовність запровадження ЗВТ між Україною та ЄС

Клімкін і єврокомісар Хан обговорили готовність запровадження ЗВТ між Україною та ЄС Фото: Павло Клімкін зустрівся з Комісаром ЄС Йоханнесом Ханом

Співрозмовники впевнені, що ЗВТ між Україною і ЄС буде введено при будь-яких умовах з наступного року

Міністр закордонних справ Павло Клімкін та комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і Йоханнес Хан обговорили взаємодію в рамках зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Євросоюзом, повідомила прес-служба МЗС України.

Співрозмовники позитивно відзначили очікуваний початок дії поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року, виключивши можливість прийняття будь-яких рішень, які будуть змінювати суть або зміст угоди.

Клімкін поінформував про поточні результати діяльності української влади у впровадженні внутрішніх реформ. Також міністр наголосив, що запровадження безвізового режиму з боку ЄС для громадян України стане гідною відповіддю на європейські прагнення українського суспільства і досягнутий Україною прогрес у реформах.

Нагадаємо, сьогодні, 1 грудня, Клімкін провів зустріч з верховним комісаром Євросоюзу з закордонних справ і політики безпеки Федерикой Могерини, в ході якої підкреслив, що санкції відносно Росії повинні бути продовжені до повного виконання Мінських угод.