ua en ru

Убита Аміна Окуєва

Убита Аміна Окуєва Фото: Аміна Окуєва (odcrisis.org)

Машину Окуевой обстріляли, її чоловік Адам Осмаєв поранений

У Київській області застрелили учасницю антитерористичної операції (АТО) на Донбасі Аміну Окуєву. Про це повідомив народний депутат Антон Геращенко в Facebook.

"Тільки що зупинилося серце патріота України Аміни Окуєвої. Її автомобіль був обстріляний з кущів на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. У результаті отриманих поранень Аміна загинула. Адам Осмаєв отримав поранення, але буде жити" , - написав Геращенко.

Він додав, що на місці працюють слідчо-оперативні групи поліції.

Народний депутат від "Радикальної партії" Андрій Лозовий в коментарі РБК-Україна заявив, що отримав від правоохоронців підтвердження інформації про загибель Окуєвої. За його словами, Осмаєва важко поранили.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, Окуєва була помічницею народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука, на якого 25 жовтня в Києві було скоєно замах.

Нагадаємо, 1 червня в Києві відбувся напад на Окуєву й Осмаєва, які служили в чеченському батальйоні імені Джохара Дудаєва, що бере участь в конфлікті на Донбасі на стороні сил АТО. Військовослужбовці домовилися про інтерв'ю з нібито французьким журналістом Алексом Вернером з Le Monde на вулиці Кирилівській у центрі міста. При зустрічі Вернер дістав з коробки пістолет "Глок" і вистрілив у груди Осмаєву, після чого його дружина з нагородного пістолета марки ПМ чотири рази вистрілила в нападника, поранивши його.

У лютому 2012 року Осмаєва затримали в Одесі за підозрою в причетності до вибуху 4 січня 2012 року. Тоді загинув 26-річний громадянин РФ і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. 27 лютого в СБУ заявили, що затриманням в Одесі російські і українські спецслужби запобігли планам терористів з підготовки замаху на президента РФ Володимира Путіна після виборів глави держави.

У березні 2014 року Осмаєв попросив українське громадянство.