ua en ru

Канада хоче, щоб РФ залишила окуповані території України, - глава МЗС

Канада хоче, щоб РФ залишила окуповані території України, - глава МЗС Фото: Роберт Ніколсон

Канада також вимагає звільнити Савченко

Канада вимагає від Російської Федерації залишити окуповані території України. Про це журналістам заявив міністр закордонних справ Канади Роберт Ніколсон сьогодні в Києві після вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та голодоморів в Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вже зустрічався з Президентом Порошенко сьогодні і завтра буду зустрічатися з прем'єр-міністром і на обох цих зустрічах я буду повторювати, що Канада залишається вірним другом і соратником України і ми хочемо допомогти на шляху України до реформ і те, що ми будемо продовжувати надавати всіляку підтримку Україні. Ми буде повторювати, що Канада хоче, щоб Росія залишила окуповані території України ", - заявив Ніколсон.

Крім того, Ніколсон написав привітання української льотчиці і народному депутату Надії Савченко з нагоди її дня народження.

"Справа Надії відомо у всьому світі, і я гордий тим, що сьогодні теж долучився до того, щоб написати і надіслати їй свої побажання з нагоди її дня народження", - заявив Ніколсон.

При цьому він запевнив, що Канада не забуде про Савченко і вимагає її звільнення.

"Канада приєднується до всього цивілізованого світу для того, щоб вимагати її звільнення, і для того, щоб припинити це. Ми її не забудемо", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, глави МЗС України і Канади вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та голодоморів в Україні.