ua en ru

Кабмін вніс у Раду законопроект про запровадження пенсійного держстрахування

Кабмін вніс у Раду законопроект про запровадження пенсійного держстрахування Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Текст законопроекту відсутній

Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій. Законопроект № 2767 зареєстрований на сайті Ради.

Крім того, Кабмін зареєстрував у парламенті законопроект № 2770 "Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо сплати страхових внесків до накопичувальної професійної пенсійної програми".

Також уряд зареєстрував у Раді законопроекти № 2769 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам контролюючих органів за єдиними принципами" та № 2768 "Про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам органів доходів і зборів за єдиними принципами".

На даний момент тексти документів на сайті парламенту також відсутні.

Зазначимо, що раніше міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив, що пакет з 4 законопроектів з пенсійної реформи невдовзі буде внесений до Верховної Ради України.

Так, у Мінсоцполітики планують, що в Україні з 1 січня 2017 р. поряд із солідарною пенсійною системою запрацює накопичувальна пенсійна система.

На накопичувальну пенсію пропонують перевести громадян України до 35 років.


Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2016 р. скасовується система спеціальних пенсій.