ua en ru

Кабмін може збільшити до 34 млн грн страхову суму для об'єктів підвищеної небезпеки

Кабмін може збільшити до 34 млн грн страхову суму для об'єктів підвищеної небезпеки Фото: Кабінет міністрів України

Проект знаходиться на розгляді Нацкомфінпослуг

Кабінет міністрів України (Кабмін) може збільшити до 34 млн грн страхову суму для об'єктів підвищеної небезпеки. Про це йдеться в проекті постанови Кабміну, який стоїть для схвалення на порядку денному Нацкомісії, що здійснює держрегулювання ринку фінансових послуг (Нацкомфінпослуг).

Зокрема, в постанові пропонується збільшити страхову суму для групи об'єктів 1-ї категорії небезпеки до 34 млн грн. Раніше сума визначалася, як 200 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ).
Для об'єктів 2-ї категорії небезпеки - до 11,9 млн грн (з 70 тис. НМДГ). Для 3-ї категорії небезпеки - до 7,65 млн грн (з 45 тис. НМДГ).

Відповідну пропозицію внесено проект постанови "Про внесення змін в порядок і правила здійснення обов'язкового страхування цивільної відповідальності суб'єктів господарювання за шкоду, яку може бути заподіяно пожежами та аваріями на об'єктах підвищеної небезпеки, включаючи пожежовибухонебезпечні об'єкти та об'єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного і санітарно-епідеміологічного характеру".

Нагадаємо, Нацкомфінпослуг раніше планував змінити правила інвестування резервів та активів, а також облік їх покриття.