ua en ru

Кабмін збирається сьогодні затвердити план впровадження 4G-зв'язку

Кабмін збирається сьогодні затвердити план впровадження 4G-зв'язку Фото: голова НКРЗІ Олександр Животовський

Такий пункт було внесено до порядку денного українського уряду

Кабінет міністрів України збирається сьогодні, 11 листопада, в ході засідання затвердити план заходів щодо впровадження 4G-зв'язку. Про це йдеться в порядку денному уряду, опублікованій на офіційному сайті Кабміну.

Кабмін сьогодні має розглянути розпорядження "Про затвердження плану заходів щодо впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління". План по впровадженню 4G-технології представить голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ) Олександр Животовський.

Нагадаємо, 18 августа2015 р. НКРЗІ попередньо схвалила проект плану і направила його на узгодження в вісім держорганів. Після цього комісія повинна була передати відповідний план по 4G в Кабмін.

Передбачається, що мобільний зв'язок четвертого покоління 4G запрацює в Україні у другому півріччі 2017 р.

Зазначимо, згідно з планом, у листопаді 2015 р. повинен бути укладений договір з іноземною компанією на виконання науково-дослідної роботи щодо впровадження заходів 4G, до грудня 2016 р. дослідницька робота повинна бути завершена і направлена до державні органи влади для впровадження. У першому кварталі 2017 р. будуть внесені зміни в законодавство, щоб у другому півріччі 2017 р. проведено тендери на право користування 4G.

Зазначимо, 4G (від англ. fourth generation - четверте покоління) - це покоління мобільного зв'язку з підвищеними вимогами до нього прийнято відносити перспективні технології, що дозволяють здійснювати передачу даних зі швидкістю, що перевищує 100 Мбіт/с-рухомим і 1 Гбіт/з - стаціонарним абонентам.