ua en ru

НКРЗІ передасть до Кабміну план впровадження 4G-технологій

НКРЗІ передасть до Кабміну план впровадження 4G-технологій Фото: 4G в Україні

Схвалений проект розпорядження буде подано на розгляд уряду

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, (НКРЗІ) схвалила проект розпорядження Кабінету міністрів "Про затвердження плану заходів на 2015-2017 рр. щодо впровадження в Україні у 2017 р. системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління", повідомили у прес-службі НКРЗІ.

Як зазначається, документ розроблено на виконання указу Президента від 21 липня №445 "Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління" і містить перелік необхідних заходів, спрямованих на створення рівних умов учасникам ринку для розвитку і впровадження у країні нових технологій, із зазначенням термінів їх проведення.

До роботи над проектом розпорядження Кабміну було залучено представникыв зацікавлених міністерств і відомств, операторів ринку, профільних громадських організацій та об'єднань.

Раніше, 18 серпня, НКРЗІ попередньо схвалила проект плану і направила його на узгодження до восьми держорганів.

"У другому півріччі 2017 р. має відбутися кінцевий етап плану - надання виключно в конкурентний спосіб права на користування РЧР України з використанням радіотехнології LTE, в тому числі пакетами в різних діапазонах, зокрема, шляхом проведення тендера, за яким переможцями будуть визначатися учасники, котрі виконали всі його умови і запропонували найвищу ціну за відповідну смугу", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в НКРЗІ, схвалений проект розпорядження буде подано на розгляд Кабміну.

Нагадаємо, впровадження технології 4G в Україні готові фінансувати 8 операторів.