ua en ru

Кабмін дозволив Держекоінспекції перевірити "БРСМ"

Кабмін дозволив Держекоінспекції перевірити "БРСМ" Фото: пожежа на нафтобазі під Києвом

Перевірка проводиться з метою виявити негативні наслідки пожежі на нафтобазі для навколишнього середовища

Кабінет міністрів України дозволив Державній екологічній інспекції провести перевірку стану дотримання ТОВ "Бытремстройматериалы" (БРСМ) вимог природоохоронного законодавства, щоб оцінити наслідки масштабної пожежі. Відповідне розпорядження Кабміну №638-р від 17 червня 2015 р. опубліковано на сайті уряду.

"Згідно з пунктом 8 розділу III "Прикінцеві положення" Закону України від 28 грудня 2014 р. № 76-VIII "ПРО внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" та з урахуванням внесених 17 червня 2015 р. пропозицій Міністерства екології та природних ресурсів надати Державній екологічній інспекції дозвіл на проведення протягом червня 2015 року перевірки стану дотримання товариством з обмеженою відповідальністю "Бытремстройматериалы" (код згідно з ЄДРПОУ 23585115) вимог природоохоронного законодавства з метою проведення оцінки негативних наслідків для навколишнього природного середовища, викликаних надзвичайною ситуацією, що виникла 8 червня 2015 р. в смт Глеваха Васильківського району Київської області", - йдеться в документі.

Нагадаємо, в смт Глеваха Київської обл. 8 червня на території нафтобази "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15. Гасіння пожежі тривало близько тижня. СБУ порушила справу за фактом пожежі на нафтобазі під Києвом за статтею "екоцид".