ua en ru

Пожежа не нафтобазі під Васильковим: СБУ порушила справу за статтею "екоцид"

Пожежа не нафтобазі під Васильковим: СБУ порушила справу за статтею "екоцид" Фото: Василь Вовк

Поки що жодних висновків СБУ не робить

Служба безпеки України (СБУ) порушила справу за фактом пожежі на нафтобазі вод Васильковим Київської області за статтею "екоцид". Про це в ефірі 5 каналу повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Сьогодні близько 16.00 нами зареєстровано кримінальне провадження за ст. 441 (екоцид). Це виконання дій, які могли призвести до екологічної катастрофи", - повідомив Вовк.

Він підкреслив, що в рамках цього виробництва СБУ запланувала "вивчити питання щодо розміщення цієї нафтобази, дій всередині самої бази, зокрема економічну складову - продаж бензину, його можливу підробку".

"Ми тільки вивчаємо це. Я ніяких висновків не роблю. Висновки можуть бути тоді, коли є підозра", - сказав начальник ГСУ СБУ.

Начальник ГСУ СБУ нагадав, що своє розслідування проводить МВС і у них вже є свої напрацювання. "Ми не будемо дублювати один одного, не будемо конкурувати один з одним, ми будемо працювати разом в різних напрямках", - запевнив він.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За 3 дні, поки горіла нафтобаза, там сталася низка вибухів. За останніми даними, в результаті пожежі загинуло вже 5 осіб і постраждали 15. Зараз гасіння пожежі вийшло на фінальну стадію.