ua en ru

Кабмін розблокував питання будівництва нового комплексу "Охматдиту"

Кабмін розблокував питання будівництва нового комплексу "Охматдиту" Фото: на добудову "Охматдиту" мають виділити 500 млн грн

У МОЗ натякають на швидку побудову нового комплексу "Охматдиту"

Кабінет міністрів на своєму засіданні 22 квітня ухвалив рішення про передачу лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

З початку забудови комплексу функції замовника будівництва виконує Державне підприємство "Укрмедпроектбуд", а цей об'єкт входив до сфери управління Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року і реалізації інфраструктурних проектів.

"Нацагентства вже фактично не існує, а витрати на добудову лікувально-діагностичного комплексу в сумі 500 млн грн законом України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" закріплені за Міністерством охорони здоров'я України. Саме така юридична колізія не дозволяла продовжити будівництво", - йдеться в повідомленні.

Передача об'єкта до сфери управління МОЗ фактично розблокувала питання добудови сучасного лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту" та сприятиме продовженню будівництва.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2014 р. прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, представляючи проект держбюджету на 2015 р., заявив, що на будівництво дитячої лікарні "Охматдит" буде передбачено 500 млн грн.