ua en ru

iPhone 7: яким буде новий смартфон від Apple

iPhone 7: яким буде новий смартфон від Apple Фото (Qazmedia): один із проектів iPhone 7

Презентація "яблучного" смартфона сьомого покоління відбудеться, швидше за все, у вересні 2016 року

Аналітики ринку мобільних технологій, незважаючи на порівняно нещодавній старт офіційних продажів iPhone 6s і 6s Plus (в Україні на місяць потому, 23 жовтня: iPhone 6s за ціною від 20,999 тис. грн, iPhone 6s Plus - від 24,699 тис. грн), вже поділилися прогнозами про характеристики майбутньої моделі "яблучного" смартфона сьомого покоління. Про це йдеться в огляді онлайн-видання "Агентство інтернет-новин".

Як зазначається, новий смартфон від Apple, ймовірно, отримає назву iPhone 7, його презентація відбудеться, швидше за все, у вересні 2016 року, а ціна буде приблизно такою ж, як у iPhone 6s.

У наступному iPhone не буде фізичної кнопки Home, прогнозує аналітик Piper Jaffray Джин Манстер. За функцію кнопки і Touch ID відповідатиме певна область екрану. За відомостями джерел Манстера, в наступній моделі Apple зробить акцент на дизайн: тонкий корпус, мінімальна рамка навколо екрану і відсутність кнопок на лицьовій стороні пристрою.

iPhone 7: яким буде новий смартфон від Apple

Фото (Macworld.co.uk): iPhone 7 concept illustrations by Yasser Farahi

Як припускає аналітик, на відмову від кнопки Home вплинула поява технології 3D Touch. Манстер повідомляє про 50% ймовірності, що iPhone 7 залишиться без фронтальної кнопки.

iPhone 7: яким буде новий смартфон від Apple

Аналогічний прогноз опублікувала одна з найавторитетніших фінансово-аналітичних американських компаній Barron's. За словами експертів, поява 3D Touch в iPhone 6s стало першим кроком Apple до відмови від кнопки Home. Основна мета цих змін - збільшення екрану і зменшення товщини пристрою. При цьому сенсор для відбитків пальців не переїде на тильну сторону iPhone, як у Nexus 5X, а залишиться на передній панелі.

Що стосується необхідності забезпечити більш потужний акумулятор, то у випадку з iPhone Apple може піти так само, як і з MacBook - подвоїти час автономної роботи завдяки більш ефективним процесорам і програмному забезпеченню. За прогнозом Манстера, в iPhone 7 буде істотно збільшено час роботи смартфона без підзарядки. Це удосконалення є одним з найбільш пріоритетних для компанії з Купертіно, оскільки більшість користувачів хочуть, щоб заряд їхніх смартфонів тримався довше.

Як повідомила низка ЗМІ, Apple стане першим клієнтом TSMC, який отримає чіпсети на технології InFO. Раніше вона співпрацювала зі своїм прямим конкурентом - Samsung. Повідомляється, що TSMC тепер стане єдиним постачальником чіпів A10.

iPhone 7: яким буде новий смартфон від Apple

Технологія Integrated Fan-Out дозволяє підвищити продуктивність чіпсета, краще відвести тепло і зменшити товщину на 0,2 мм. Раніше TSMC не використала цю технологію через велику кількість браку. Зараз їм вдалося зменшити брак до прийнятного рівня.

Оперативна пам'ять у сьомому iPhone сягне 3 Гб, при тому що останні смартфони від Apple - iPhone 6s і 6s Plus - отримали тільки 2 Гб оперативки, вважає Мін-Чі Куо із KGI Securities. У попередніх моделей, починаючи з iPhone 5, ОЗП залишався на рівні 1 Гб. Мін-Чі Куо вважає, що iPhone 7 залишиться з 2 Гб, а в модель із приставкою Plus помістять 3 Гб.

Дисплей iPhone 7 буде, ймовірно, із сапфірового скла, яке Apple досі не використовувала через недостатній обсяг поставок, прогнозує Манстер. Обробка такого скла є дуже трудомістким і дорогим процесом, у якому використовуються пили з алмазними лезами. Подряпати сапфірове скло дуже складно, але водночас воно крихке і менш стійке до ударів, ніж, наприклад, Gorilla Glass.

iPhone 7: яким буде новий смартфон від Apple

Буде в iPhone 7 і покриття антивідблиску. У вересні Apple представила iPad Air 2 з дисплеєм, який утричі краще відображає відблиски, ніж більшість пристроїв на ринку. Експерти з DisplayMate назвали покриття однією з основних новинок планшета. Можливо, його використовують і для сьомого "айфона".

Як повідомлялося, торговці "сірими" iPhone потрапили під приціл ДФС.