ua en ru

ГВП, ГПУ та СБУ займуться спільним розслідуванням злочинів проти українців

ГВП, ГПУ та СБУ займуться спільним розслідуванням злочинів проти українців Фото: Анатолій Матіос

Будуть розслідуватися злочини за період з початку анексії Криму

Головна військова прокуратура (ГВП), Генеральна прокуратура України (ГПУ) і Служба безпеки України (СБУ) створили міжвідомчу слідчу групу, яка розслідуватиме злочини, скоєні проти громадян України. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідча група, яка буде збирати, аналізувати, акумулювати в системному порядку всі злочини, скоєні проти громадян України. Саме за період з початку анексії Криму, з початку протестних акцій, які підривали територіальну цілісність України і до сьогоднішнього дня", - повідомив Матіос.

Він зазначив, що зокрема цією групою буде розслідуватися кримінальне провадження проти начальника Генштабу РФ Валерія Герасимов.

Крім того, Матіос повідомив, що до розслідування будуть долучені всі звіти кризового центру про обстріли, які отримали вже масове бойове застосування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про створення Військової прокуратури в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), яку очолив Костянтин Кулик.