ua en ru

Група нардепів заблокувала трибуну Ради

Група нардепів заблокувала трибуну Ради У Раді з ранку неспокійно (фото Hromadske.TV)

Група народних депутатів, серед яких Сергій Каплін, Борислав Береза, Юрій Левченко, Андрій Іллєнко та з десяток інших, заблокувала трибуну Верховної Ради України.

Спікер парламенту Володимир Гройсман зазначив: "Оскільки на трибуні у нас проходить робоча нарада, то я думаю, що будемо виступати з місця".

Нардепи блокують трибуну з вимогою створити тимчасову слідчу комісію по питанням підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Коли пенсіонери отримують по 1 тис. по 1,5 тис. гривень пенсії становлять 700-800 грн, я вже не кажу про ціни в аптеках, в магазинах, це означає, що ту платіжку пенсіонери чекають як ампулу з ціаністим калієм. Тому я вважаю, що цей тиждень український парламент має присвятити роботі над тим як зробити, щоби люди мали можливість оплачувати комунальні послуги. Тому ми з колегами Березюком, Тимошенко, ми зареєстрували проект постанови про створення ТСК по формуванню тарифів. Ми стверджуємо, що тарифи, які сьогодні платять українські громадяни вони не є обґрунтовані, грабіжницькі мінімум у тричі ніж люди мають платити, тому що повна монополія обленерго, облгази, ринок постачання житлово-комунальних послуг", - заявив з трибуни лідер радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він наголосив на тому на тому, що до парламенту повинні прийти та доповісти представники уряду та НКРЕКП.

Нагадаємо, раніше у фракції БПП заявили, що пленарний тиждень у Раді розпочнеться з блокування трибуни.

У той же час Гройсман на погоджувальній раді закликав нардепів не блокувати трибуну за будь-якого приводу.