ua en ru

Гройсман доручив зібрати регламентний комітет для рішення щодо арешту Клюєва

Гройсман доручив зібрати регламентний комітет для рішення щодо арешту Клюєва Фото: Володимир Гройсман

Спікер парламенту заявив, що регламентний комітет його "підставив"

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман доручив в 14:00 зібрати регламентний комітет для рішення за розглядом подання на арешт народного депутата Сергія Клюєва українським парламентом. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України від БПП Сергій Лещенко.

"Гройсман на раді коаліції доручив у перерві о 14 годині зібрати регламентний комітет і прийняти рішення щодо розгляду подання по Клюєву в сесійній залі. Гройсман сказав, що його "підставили" рішенням регламентного комітету, яке вимагає від спікера повернути подання на Клюєва в ГПУ", - написав Лещенко.

За його словами, Гройсман також доручив лідерам фракцій коаліції забезпечити явку депутатів в регламентний комітет.

Апдейт по Клюєву. Гройсман на раді коаліції доручив в перерві Верховної Ради о 14 годині зібрати регламентний комітет. В...

Posted by Сергій Лещенко on 2 Июнь 2015 г.

"За результатами наради, яка відбулася за участю керівників фракцій коаліції і керівника комітету з питань регламенту... а також за участю першого заступника генерального прокурора України, який на даний момент виконує обов'язки генерального прокурора України, де обговорили питання подання генпрокурора про зняття депутатської недоторканності з народних депутатів. За результатами цього обговорення, я як голова Верховної Ради дав доручення з 14:00 до 16:00 у регламентному комітеті розглянути на вимогу фракцій коаліції ці два питання і привести у відповідність до чинного законодавства. Після того голова ВРУ внесе відповідності з процедурою ці подання у Верховну Раду на розгляд народних депутатів. Таке рішення прийнято, і будь ласка, я просив би керівників фракцій коаліції забезпечити участь у засідання комітету нардепів, яких ви делегували як членів цього комітету", - повідомив сам Гройсман, продовжуючи пленарне засідання.

Нагадаємо, сьогодні в 12:00 мало розпочатися засідання Ради коаліції Верховної Ради України щодо зняття недоторканності з народноых депутатів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.