ua en ru

Рада коаліції розгляне зняття недоторканності з Клюєва о 12:00

Рада коаліції розгляне зняття недоторканності з Клюєва о 12:00 Фото: Сергій Клюєв

Також розглянуть зняття недоторканності з Мельничука

Рада коаліції Верховної Ради України розгляне питання зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука сьогодні о 12:00. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на початку пленарного засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми тільки що на раді коаліції обговорили цей процес (зняття депутатської недоторканності з Клюєва та Мельничука - ред.), і тому в 12:00 відбудеться засідання ради коаліції. Запрошую першого заступника регламентного комітету Павла Пінзеника проінформувати, як пройшло засідання, провести повторно засідання комітету... Тому я просив би керівників фракцій, щоб ми зібралися о 12:00, щоб було прийнято рішення, щоб парламент зміг прийняти рішення з цього питання", - сказав Гройсман.

Зазначимо, що в цей же час перед будівлею українського парламенту проходить пікет, учасники якого вимагають зняття недоторканності з Сергія Клюєва. Пікетувальники підійшли до справи творчо, встановивши на площі перед Радою імпровізовану клітинку, в якій знаходиться "Клюєв". Таким чином вони намагаються продемонструвати, що депутат повинен сидіти у в'язниці, а не у Верховній Раді.

При цьому активісти наполягають на тому, що висунути підозру і залучити Клюєва до кримінальної відповідальності, а також повернути його вивезені за кордон активи неможливо, поки нардепи не підтримають рішення про зняття недоторканності.

"Щоб його активи були арештовані, йому потрібно висунути підозру. Цього не можна зробити, якщо він має депутатську недоторканність. Тому парламент виконує свою обіцянку і хоча б з одного знімає недоторканність. Після цього Клюєв отримує підозра, а значить є можливість повернути його активи назад у бюджет", - підкреслив голова правління ГО "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін.

Примітно, що протестувальники налаштовані рішуче, і в разі, якщо недоторканність з Сергія Клюєва не буде знята, вони обіцяють вимагати перевибори всього депутатського корпусу.

Нагадаємо, раніше нардеп Єгор Соболєв повідомив, що на погоджувальній раді Гройсмана просять дозволити арешт Клюєва.