ua en ru

Гройсман може ініціювати зміну керівництва регламентного комітету через Клюєва, - нардеп

Гройсман може ініціювати зміну керівництва регламентного комітету через Клюєва, - нардеп Фото: Володимир Гройсман

За словами Сергія Лещенка, розлючений Гройсман

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв поставити питання про зміну керівництва регламентного комітету, якщо той не ухвалить рішення про зняття недоторканності з народного депутата України Сергія Клюєва. Про це в ході брифінгу повідомив народний депутат від БПП Сергій Лещенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Власне кажучи, Гройсман сказав, якщо це рішення (про зняття недоторканності з Дзьоба, - ред.) не буде проведено, то він буде ставити питання про керівництво у регламентному комітеті... По всьому виглядає так, що спікер розлючений, що його фактично підставили цим рішенням", - зазначив Лещенко.

Як відомо, парламентський комітет з питань регламенту не має керівника, а його обов'язки виконує перший заступник, представник фракції "Народний фронт" - Павло Пинзеник.

За словами Лещенка, у комітету є всі можливості прийняти це політичне рішення, оскільки коаліція мають у регламентному комітеті абсолютну більшість - 8 з 10 членів.

Нагадаємо, Гройсман доручив скликати на 14:00 засідання регламентного комітету з приводу подання на арешт Клюєва.

"Всі фракції коаліції ухвалили рішення доручити виконуючому обов'язки голови регламентного комітету пану Павлу Пинзенику зібрати регламентний комітет і повторно розглянути це питання ... Ми вважаємо, що Генпрокуратура зробила свою справу згідно з чинним законодавством, незважаючи на статус і регалії двох народних депутатів, внесла подання... Підкреслюю - парламент не має права підміняти слідство по суті, але ми не маємо права також захищати статусом народного депутата тих, хто підозрюється в порушенні українського закону. Тому наша фракція проголосує за притягання до кримінальної відповідальності обох народних депутатів одразу після рішення регламентного комітету", - заявив у кулуарах Ради голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко.