ua en ru

ГПУ завершила досудове розслідування проти Мельничука

ГПУ завершила досудове розслідування проти Мельничука Фото: Сергій Мельничук

Мельничук звинувачується у викраденні людей, викрадення авто та насильство проти правоохоронців

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила досудове розслідування відносно колишнього командира батальйону "Айдар", народного депутата України Сергія Мельничука і ще п'яти військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України, колишнього командира батальйону "Айдар" С. Мельничука і п'яти інших осіб у скоєнні ними у складі озброєної банди розбійних нападів, викрадення людей, заволодінні транспортним засобом і застосуванні насильства до працівників правоохоронного органу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Мельничук відмовився отримувати обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування, однак слідчі все одно вручили йому матеріали, і 1 жовтня 2015 р. обвинувальний акт у кримінальному провадженні переданий в Шевченківський районний суд Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. генеральний прокурор Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і притягнення Мельничука до відповідальності за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених низкою статей Кримінального кодексу, серед яких і ст. 257 "створення злочинної організації".

3 червня Верховна Рада України зняла недоторканність з Мельничука і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності. За відповідне рішення проголосували 262 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Відзначимо, що зараз Мельничук не входить до складу будь-якої фракції, однак був обраний у Верховну Раду восьмого скликання за списком Радикальної партії Олега Ляшка, де він значився під № 3. 5 лютого 2015 р. "за дії, що дискредитують звання народного депутата України та порушення присяги народного депутата" Мельничук був виключений з фракції Радикальної партії.