ua en ru

Держприкордонслужба вже використала 163 млн грн на проект "Стіна"

Державна прикордонна служба України вже використала 163 млн грн на проект "Стіна". Про це сьогодні на брифінгу заявив помічник голови Держприкордонслужби, глава прес-служби відомства Олег Слободян.

"Наприкінці року Державна прикордонна служба отримала 235 млн для реалізації проекту інженерного облаштування українсько-російського кордону і адміністративного кордону з тимчасово окупованою АР Крим. Із цих коштів було використано 163 млн", - заявив Слободян.

За його словами, ці кошти були спрямовані на облаштування позицій прикордонників у смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень. Також було облаштовано майже 50 блокпостів, закуплені станції зв'язку, облаштовані місця для проживання особового складу, модулі для несення служби, а також інженерне облаштування позицій прикордонників.

Загалом, за словами Слободяна, на українсько-російській ділянці облаштовано більше 137 км протитанкових ровів, більше 86 км інженерних огорож, оновлено понад 1000 км контрольно-послідовних смуг.

"Загалом, на даний момент, на поточний рік передбачено 300 млн грн для виконання першої черги інженерних робіт. Перший транш у розмірі 30 млн очікуємо в березні місяці. Щойно кошти надійдуть і дозволятиме погода, активна фаза інженерних робіт відразу ж поновитися", - повідомив спікер.

Нагадаємо, активна фаза реалізації проекту "Стіна" розпочнеться з квітня 2015 р.