ua en ru

ГФС перейде у підпорядкування Мінфіна

Державна фіскальна служба України (ДФС) перейде у підпорядкування від Кабінету міністрів до Міністерства фінансів. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "У Яресько є 14 днів на пошуки нового головного фіскала".

Зазначається, що комісія з проведення розслідування стосовно керівництва ДФС також рекомендувала дати можливість керівнику ДФС самому формувати команду, в тому числі - заступників, кількість яких буде збільшена до чотирьох.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що ДФС може "вимагати зміни до законодавства". "Таким чином, ДФС отримає право законодавчої ініціативи, що притаманне тільки міністерствам, а не службам", - підкреслює автор статті.

Крім того, безпосередньо в самій ДФС комісією рекомендовано провести скорочення і переатестацію працівників податкової міліції та митниці, змінювати керівників, створити робочу групу із залучення правоохоронних органів щодо протидії контрабанді на митниці. Для громадськості буде відкрито доступ до реєстрів ризикових підприємств і повна інформація по відшкодуванню ПДВ.

Нагадаємо. раніше повідомлялося, що комісія зі зловживань в ДФС опрацювала понад 250 скарг.