ua en ru

Комісія щодо зловживань у ГФС опрацювала понад 250 скарг, - Абромавічус

Комісія з проведення службового розслідування діяльності керівництва Державної фіскальної служби (ГФС) опрацювала понад 250 скарг юридичних та фізичних осіб. Про це заявив міністр економіки Айварас Абромавічус під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"За підсумками роботи цієї комісії ми отримали 250 скарг юридичних і фізичних осіб за недотримання Антикорупційного законодавства. Кількість скарг було менше, ніж очікувалося. Були проблеми з тим, щоб знайти прямі докази про порушення. Ми збирали факти про порушення по електронній пошті, телефонами. Однак бізнес відреагував не так, як ми очікували. Ми надіслали 50 запитів в ГФС, ГПУ, Фінмоніторинг та Рахунковій палаті"Э, - сказав міністр.

За його словами, за результатами перевірки можна сказати, що на Митниці і в Податковій досі зберігаються серйозні проблеми, що не дозволяє нормально працювати державної вертикалі.

Нагадаємо, 24 лютого прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови ГФС Ігоря Білоуса, першого заступника голови ГФС Володимира Хоменка та заступника голови ГФС Анатолія Макаренка.