ua en ru

ЄС та ЮНІСЕФ надали допомогу 46 тис. дітей на сході України

ЄС та ЮНІСЕФ надали допомогу 46 тис. дітей на сході України Фото (ЮНІСЕФ): гігієнічні набори у Слов'янську

Сума програми становить 500 тис. євро

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив питну воду для 42 тис. осіб на території Донецької та Луганської області, контрольованій Україною, і 3,3 тис. осіб на території, непідконтрольній уряду, у співпраці зі службою Європейської комісії з надання гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ЕСНО). Про це повідомили у прес-службі "ЮНІСЕФ Україна".

За підтримки ЕСНО, ЮНІСЕФ забезпечив першочерговими предметами
гігієни та надав інформацію для підтримки гігієни близько 15 тис. людей на територіях, підконтрольних Україні, і 23 тис. жителів непідконтрольних уряду територій.

В цілому гуманітарну допомогу отримали понад 84 тис. осіб, у тому
числі 46 тис. дітей. Сума програми становить 500 тис. євро.

"За кошти, надані Європейський союзом, ми допомогли дітям і жінкам, які знаходяться в найбільш складних обставинах. Зокрема, це - діти в інтернатах, сім'ї, що живуть у бомбосховищах, переселенці, а також ті, хто залишається в зоні бойових дій. Для багатьох з них ситуація з доступом до води і гідними санітарно-гігієнічними умовами не просто складна, а безнадійна", - зазначила глава "ЮНІСЕФ Україна" Джованна Барберіс.

"Діти - особливо вразлива група населення під час збройних конфліктів. Нам вдалося надати найнеобхідніше дітям, літнім людям, одиноким матерям та іншим незахищеним групам населення, байдуже з якого боку лінії вогню вони знаходяться", - сказав голова офісу ЕСНО в Києві Мамар Мерзук.

У результаті збройного конфлікту в Донецькій і Луганській областях була сильно пошкоджена інфраструктура водопостачання, каналізації та електропостачання, а це становить серйозну загрозу для здоров'я місцевих жителів. У плані ООН реагування на гуманітарну ситуацію в Україні (2015 р.) зазначено, що на територіях, охоплених конфліктом, у близько 1,3 мільйона осіб сильно обмежений доступ до води і гідних санітарно-гігієнічних умов.

При цьому ЮНІСЕФ збільшує масштаб програми "Вода, санітарія, гігієна", зокрема на територіях уздовж лінії фронту в Донецькій і Луганській областях.

Збройний конфлікт в Україні триває більше року, і кількість внутрішньо переміщених осіб продовжує зростати - поки більше 1,235 млн людей залишили свої будинки, з яких як мінімум 158 тис. - діти.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ відзначає збільшення кількості біженців з Донбасу.

У середині лютого ООН доставила в Донецьк 62 тонни гумдопомоги.