ua en ru

ЄС скликає екстрений саміт для обговорення проблем мігрантів

ЄС скликає екстрений саміт для обговорення проблем мігрантів Фото: ЄС

5-6 жовтня відбудеться екстрена зустріч глав МЗС і МВС для обговорення проблеми мігрантів

Європейський союз (ЄС) 5-6 жовтня скликає екстрену зустріч глав Міністерств закордонних і внутрішніх справ для обговорення міграційної ситуації в Угорщині. Про це заявив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Люксембургу Жан Ассельборн, передає ТАСС.

"5-6 жовтня відбудеться спеціальна зустріч глав МЗС і МВС для обговорення міграційної ситуації в Угорщині та маршруту руху мігрантів через Балкани", - заявив Ассельборн.

За словами Ассельборна, на зустрічі мова також піде про запровадження постійного механізму розселення мігрантів, при якому будуть ураховуватися розміри кожної країни ЄС.

Ассельборн також підтвердив, що 9 жовтня в Європарламенті в Страсбурзі Єврокомісія представить нові пакетні пропозиції щодо міграції. За даними джерел, Єврокомісія пропонує збільшити квоти на прийом біженців з 40 до 160 тис. осіб у 2015 р. Пропозиції будуть розглянуті 14 вересня в Брюсселі на найближчій зустрічі міністрів закордонних справ 28 країн ЄС.

Нагадаємо, в серпні Угорщина закінчила прокладку колючого дроту на кордоні з Сербією, яка повинна зупинити потік нелегальних мігрантів.