ua en ru

Екс-нардеп Марков залишиться під вартою в Італії

Екс-нардеп Марков залишиться під вартою в Італії Фото: Ігор Марков

Причина - брак електронних браслетів

Колишній народний депутат України Ігор Марков, заарештований поліцією Італії, залишатиметься під вартою через відсутність електронних браслетів. Про це пише італійське видання Riviera24.it.

Як відомо, 21 серпня суд Генуї змінив українському екс-нардепу Ігорю Маркову запобіжний захід і перевів його із в'язниці під домашній арешт. Обов'язковою умовою було те, що за межами в'язниці Марков носитиме електронний браслет.

Втім, як виявилося, в Італії не вистачає пристроїв для всіх ув'язнених.

Також повідомляється, що посольство Росії в Італії звернувся до місцевого Мін'юсту з проханням випустити Маркова під домашній арешт без браслета. Однак 31 серпня Апеляційний суд Генуї це прохання відхилив і ухвалив, що Марков залишатиметься у в'язниці.

Нагадаємо, 12 серпня Ігор Марков був затриманий в Італії в місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. Він перетнув кордон без візи і з анульованим українським диппаспортом. Через два дні суд Генуї його заарештував.

Марков під час слухання в апеляційному суді Генуї відмовився від екстрадиції в Україну, оскільки, за його словами, там він є "жертвою політичних переслідувань".