ua en ru

МВС підтвердило затримання Маркова в Італії

МВС підтвердило затримання Маркова в Італії Фото: Ігор Марков

ГПУ готує екстрадицію екс-нардепа

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України підтвердило затримання екс-нардепа Ігоря Маркова в Італії. Про це на своїй сторінці у Facebook прес-секретар МВС Артем Шевченко.

"Ігор Марков, екс-нардеп, затриманий в Італії у місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу", - написав Шевченко.

Він додав, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) готує екстрадицію Маркова.

Нагадаємо, раніше про затримання Маркова в Італії на курорті повідомило одне з українських ЗМІ з посиланням на свої джерела.

Зазначимо, в грудні 2014 р. МВС оголосило Маркова в розшук. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Маркову інкримінують організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі 2007 року, коли біля Одеської облдержадміністрації проводилися акції проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ.

Додамо, в серпні 2015 р. Марков брав участь у створенні в Москві так званого "альтернативного уряду України" - "Комітету порятунку України", який зібрав колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров.