ua en ru

Україна і ЄІБ реалізують більше 15 спільних проектів, - Колобов

Україна і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) разом реалізують більше 15 проектів. Така інформація прозвучала під час зустрічі міністра фінансів Юрія Колобова з представниками ЄІБ на чолі з віце-президентом Антоном Ропом, повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Більше 15 спільних проектів знаходяться на стадії підготовки та реалізації як в приватному, так і в державному секторі», - сказано в повідомленні.

Під час зустрічі Колобов також запропонував створити неформальну робочу групу, що складається з експертів Мінфіну, МЗС та ЄІБ з питань узгодження технічних аспектів майбутньої співпраці та використання інструментів ЄІБ для країн Східного партнерства в рамках програми АПЕКС.

У державному секторі на стадії реалізації знаходиться шість проектів загальною вартістю 1,19 млрд євро, і на стадії розробки два проекти вартістю 261,7 млн євро. За час співпраці портфель ЄІБ в Україні збільшився з 365 млн євро в 2009 р. до 1,4 млрд євро - в 2012 р.

Нагадаємо, посол Європейського Союзу Ян Томбінскі зазначив, що ЄІБ використовує всього шосту частину підписаних з Україною контрактів.

Читайте також: ЄІБ надав "Укрексімбанку" кредит на 100 млн євро на фінансування МСБ та енергоефективних проектів