ua en ru

ЄІБ надав "Укрексімбанку" кредит на 100 млн євро на фінансування МСБ та енергоефективних проектів

ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" ("Укрексімбанк") та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписали кредитну угоду на суму 100 млн євро. Кошти будуть спрямовані на кредитування підприємств малого та середнього бізнесу, а також енергоефективних та екологічних проектів, повідомляє прес-служба банку.

За основним умовам спільної з ЄІБ програми субкредити будуть надаватися "Укрексімбанком" кінцевим позичальникам для реалізації інвестиційних проектів, загальна вартість яких не перевищує 25 млн євро, з об'ємом кредиту до 12,5 млн євро на термін до 15 років.

Кошти повинні бути направлені на розвиток місцевого приватного сектора, соціально - економічної інфраструктури, включаючи транспортну, енергетичну і екологічну інфраструктуру, сфери інформаційних і комунікаційних технологій, а також на пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптацію до них.

Серед проектів стійкої енергетики та екологічного напряму в рамках програми можуть кредитуватися проекти поновлюваних джерел енергії (використання енергії сонця, вітру, біомаси, мала гідроенергетика), високоефективної когенерації тепла і електроенергії, транспортування енергії, модернізації систем опалення будинків, водопостачання і каналізації.

Читайте також: ЄБРР збільшив "Укрексімбанку" ліміт за програмою сприяння торгівлі на 41,7% - до 170 млн дол.