ua en ru

Україна буде готова підписати економічну частину УА з ЄС після виборів Президента, - Яценюк

Україна буде готова підписати економічну частину УА з ЄС після виборів Президента країни.

Україна буде готова підписати економічну частину Угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом після виборів Президента країни. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) після завершення самміту Європейської народної партії, передає прес-служба Кабміну.

"Ми будемо готові підписати економічну частину угоди з ЄС після президентських виборів в Україні, але фактично ми вже зараз розпочинаємо процес економічних зрушень", - заявив Яценюк.

Прем'єр наголосив, що підписання УА - це "фактично визнання того, що Україна стає частиною об'єднаного європейського простору".

Він також додав, що можливість заходу на європейський ринок і несплата відповідних імпортних мит дасть українській економіці можливість отримати понад 400 млн дол. за перший рік.

ЄС оцінює прибуток України у 487 млн ​​євро на рік завдяки скасуванню митних зборів на український експорт. Про це повідомили у прес-службі представництва ЄС в Україні за підсумками сьогоднішнього засідання комітету ЄС з питань зовнішньої торгівлі.

Як відомо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і глави держав і урядів 28 країн ЄС у п'ятницю, 21 березня, о 10:30 за київським часом підпишуть політичну частину угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, президентські вибори в Україні призначено на 25 травня 2014 р.

Крім того, 20 березня в Україні опублікований закон №879-VII "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" та деяких інших законодавчих актів України щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу". Цей закон набуває чинності на наступний день після його опублікування.

У законі зазначається, що "особа вважається такою, яке проживає на території в межах державного кордону України, якщо її місце проживання зареєстровано в Україні відповідно до закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання". Дана поправка була внесена до законопроекту після першого читання і дозволяє лідеру партії "Удар" Віталію Кличку балотуватися на пост Президента України 25 травня 2014 р.

Як заявив напередодні голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський, на сьогодні немає юридичних підстав ставити під сумнів можливість проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 р.

Також у ЦВК виключають можливість призначення позачергових виборів Ради на 25 травня. "Думаю, що зараз вже нереально організувати парламентські вибори на 25 травня разом із президентськими, з урахуванням того, що вже закінчується березень", - заявив в інтерв'ю РБК-Україна член Центрвиборчкому Олександр Копиленко.