ua en ru

ЄС оцінює прибуток України у 487 млн євро на рік завдяки скасуванню мит

Європейський Союз оцінює прибуток України у 487 млн євро на рік завдяки скасування мит на український експорт.

Європейський Союз оцінює прибуток України у 487 млн євро на рік завдяки скасування мит на український експорт. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні за підсумками сьогоднішнього засідання комітету ЄС з питань зовнішньої торгівлі.

"Близько 98% митних зборів, які українські експортери товарів платять на кордонах з ЄС, будуть скасовані за пропозицією (Єврокомісії), поддержаною комітетом з міжнародної торгівлі при Європейському парламенті в четвер. Такий односторонній захід сприятиме активізації економіки України завдяки економії її виробниками та експортерами 487 млн євро на рік", - йдеться в повідомленні.

Євродепутат Павел Залевський, який доповідав з цього питання, заявив, що Європарламент та інші інституції ЄС повинні "не втрачаючи часу" прийняти цей закон, враховуючи гостроту нинішньої ситуації в Україні.

"Новому уряду України потрібна сильна і безпосередня допомога ЄС у боротьбі з зовнішнім тиском і в подоланні економічних і фінансових труднощів", - додав він.

При цьому торговий комітет Європарламенту підтримав цю пропозицію 22 голосами без будь-яких поправок, два депутати виступили проти, один утримався.

Нагадаємо, 11 березня 2014 р. Єврокомісія прийняла рішення тимчасово знизити мита для українських товарів, які ввозяться в країни Євросоюзу. Очікується, що скасування мит почне діяти вже в травні 2014 р.