ua en ru

Ціни на Brent тримаються вище 86 дол. за барель

Ціни на нафту Brent тримаються вище 86 дол. за барель на тлі повернення на ринок покупців після падіння цін до чотирирічного мінімуму.

Ціни на нафту Brent тримаються вище 86 дол. за барель на тлі повернення на ринок покупців після падіння цін до чотирирічного мінімуму, пише Reuters.

До 8:50 МСК ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,08 дол. до 86,30 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,01 дол. до 82,50 дол. за барель. Минулого тижня Brent подешевшала до мінімальної з 2010 р. позначки 82,60 дол.

"Котирування Brent відновлюються, і, враховуючи істотне зниження цін, зараз хороша можливість для покупок. Я не очікую нового різкого падіння, тому що хоча економічна активність слабка, особливо в Європі, вона росте в Азії, і попит на нафту може підвищитися через три-чотири тижні, коли закінчиться профілактика на американських НПЗ", - сказав менеджер з продажу сировинних активів Newedge Japan в Токіо Юсуке Сету.

Розрахункове споживання нафти в Китаї у вересні зросло на 6,2% в порівнянні з серпнем до семимісячного піку за рахунок підвищення нафтопереробки. Запаси нафти в США виросли на 1,2 млн барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти (API), при прогнозі підвищення на 2,7 млн барелів.

Аналітики Standard Chartered Bank прогнозують надлишок нафти на ринку в першому кварталі 2015 р. і вважають, що ОПЕК доведеться знизити видобуток. Деякі учасники організації, наприклад, Лівія, Іран, закликають до скорочення видобутку, щоб підтримати ціни, але такі, як Саудівська Аравія і Кувейт, не планують знижувати виробництво.

Нагадаємо, ціни на нафту зростають за рахунок підвищеного попиту в Китаї.