ua en ru

Рада ЄС остаточно схвалила продовження Україні торгових преференцій

Рада ЄС остаточно схвалила продовження Україні торгових преференцій
Рада Європейського Союзу сьогодні, 24 жовтня 2014 р. прийняв постанову про продовження до 31 грудня 2015 р. дію автономних торгових заходів для України, що полягають у скасування імпортних мит.

Рада Європейського Союзу сьогодні, 24 жовтня 2014 р. прийняв постанову про продовження до 31 грудня 2015 р. дію автономних торгових заходів для України, що полягають у скасування імпортних мит. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Рада сьогодні прийняла постанову про продовження до кінця 2015 року односторонніх торговельних преференцій, які застосовуються в користь України починаючи з квітня 2014 р.", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, після схвалення Радою ЄС постанова зможе вступити в силу з 2 листопада 2014 р.

Нагадаємо, вчора, 23 жовтня, Європарламент схвалив продовження Україні торгових преференцій.

20 жовтня 2014 р. комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту підтримав проект закону про продовження на рік, до 1 січня 2016 р., режиму автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасування імпортних мит.

7 жовтня 2014 р. ряд членів комітету з питань міжнародної торгівлі Європарламенту на чолі з лідером французьких ультраправих Марін Ле Пен заблокували прискорену процедуру для продовження режиму торгових преференцій.

Нагадаємо, 12 вересня 2014 р. комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв підписали в Брюсселі спільну заяву, згідно з яким ЄС та Україна погодилися відкласти на рік, до 1 січня 2016 р., реалізацію торговельної частини угоди про асоціацію. При цьому, ЄС вирішив продовжити на цей же термін дію автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасування імпортних мит. У ЄС наголошують, що таке рішення є частиною процесу мирного врегулювання в Україні.