ua en ru

Комітет Європарламенту не прийняв рішення про продовження дії торгових преференцій для України за прискореною процедурою

Комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту не зміг прийняти рішення про продовження за прискореною процедурою дії автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасування імпортних мит.

Комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту не зміг прийняти рішення про продовження за прискореною процедурою дії автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасування імпортних мит. Про це повідомляє "ЄС-плюс" з посиланням на прес-службу групи народних партій Європарламенту.

"Деякі члени Комітету з питань міжнародної торгівлі Європарламенту - Гельмут Шольц (Helmut Scholz, група об'єднаних лівих, Німеччина), представники групи "Європа за свободу і пряму демократію" Давид Бормана (David Borrelli, Італія) і Вільям Дартмут (William Dartmouth, Великобританія), ведені французьким радикалом Марін Ле Пен (Marine Le Pen) - створили блокуюча меншість і проголосували проти прискорення законодавчого процесу", - зазначили в прес-службі.

Доповідач Комітету з торговельних відносин між ЄС і Україною Габриэлиус Ландсбергіс (Gabrielius Landsbergis, група народних партій, Литва) заявив, що затримка у прийнятті рішення щодо подовження закону про надання автономних торгових преференцій для України буде мати негативні наслідки.

Нагадаємо, 12 вересня Україна та ЄС прийняли рішення відкласти набуття чинності зони вільної торгівлі.

Пізніше, 29 вересня, Рада ЄС схвалила перенесення набуття чинності зони вільної торгівлі з Україною на кінець 2015 р.