ua en ru

Шлапак вважає мізерним шанс України отримати черговий транш від МВФ у 2014 р

Шлапак вважає мізерним шанс України отримати черговий транш від МВФ у 2014 р

Україна вважає мізерним шанс отримати черговий транш від МВФ у 2014 р. Про це після засідання Кабінету міністрів, відповідаючи на запитання журналістів, заявив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Залишається невеликий шанс. Але я думаю, що з такими темпами формування коаліції та уряду не встигнемо... Думаю, транш буде вже на початку наступного року. Найголовніше, що нам потрібно прийняти - це бюджет", - заявив міністр, відповідаючи на запитання, чи може Україна отримати черговий транш кредиту від МВФ у 2014 р.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні виключив продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) без прийняття державного бюджету України на 2015 р.

Раніше Яценюк заявив, що в коаліційній угоді буде чітко прописано виконання програми України з МВФ.

Зі слів Яценюка, МВФ розпочне переговори з Україною щодо нового траншу після формування Кабміну.

За даними міністра фінансів Олександра Шлапака, державний бюджет України на 2015 р. складе 500 млрд грн, що на 50 млрд грн більше, ніж у 2014 р.

Нагадаємо, місія МВФ 11 листопада 2014 р. розпочала роботу в Україні. Як зазначили у представництві МВФ, місія Фонду буде працювати в Україні до 25 листопада.