ua en ru

НБУ визнав неплатоспроможними чергові два банку

НБУ визнав неплатоспроможними чергові два банку Джерело фото:ugorod.kr.ua
Національний банк України визнав неплатоспроможними ПАТ "Всесвітній акціонерний банк" (VAB Банк) та ПАТ "Міський комерційний банк" (CityCommerce Bank).

Національний банк України визнав неплатоспроможними ПАТ "Всесвітній акціонерний банк" (VAB Банк) та ПАТ "Міський комерційний банк" (CityCommerce Bank). Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ в Facebook.

Так, 20 листопада Нацбанк прийняв постанову № 732 "Про віднесення ПАТ "Міський комерційний банк" до категорії неплатоспроможних", у зв'язку з чим ввів тимчасову адміністрацію і призначив уповноважену особу.

"У квітні 2014 року Національний банк України провів тематичну інспекційну перевірку банку у зв'язку з погіршенням показників його фінансового стану, а також тим, що Національний банк України почали надходити скарги щодо невиконання банком своїх зобов'язань перед клієнтами. За результатами цієї перевірки були встановлені випадки не виконання в строк вимог клієнтів і порушення банківського законодавства", - йдеться в повідомленні.

У травні 2014 р. регулятор відніс CityCommerce Bank до категорії проблемних і встановив у ньому особливий режим контролю за його діяльністю.

Також 20 листопада 2014 року Нацбанк прийняв постанову № 733 "Про віднесення ПАТ "Всесвітній акціонерний банк" до категорії неплатоспроможних".

Повідомляється, що з квітня цього року НБУ за результатами банківського нагляду за діяльністю VAB Банк неодноразово вказував керівництву банку і його власникам на наявність потенційних ризиків його діяльності, а в жовтні 2014 р. прийняв рішення про присвоєння VAB Банку до категорії проблемних.

За результатами роботи з керівництвом і власниками VAB щодо пошуку шляхів поліпшення фінансового стану НБУ вважав недостатніми пропозиції власників щодо збільшення капіталу банку для підтримання його платоспроможності, відзначають в прес-службі.

Нагадаємо, за даними голови НБУ Валерії Гонтарєвої, з початку 2014р. кількість банків в Україні скоротилося на 26.