ua en ru

Лукашенко відзначає зростання товарообігу між Україною та Білоруссю

Лукашенко відзначає зростання товарообігу між Україною та Білоруссю

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначає зростання товарообігу з Україною, незважаючи на складну ситуацію на Донбасі. Про це Лукашенко заявив під час зустрічі з українським колегою Петром Порошенком у Києві, повідомили у прес-службі Президента України.

"Товарообіг між Україною і Білоруссю не впав, а навіть зріс. І, що важливо, - у нас сьогодні стовідсотково оплачено всі наші контракти", - зазначив Лукашенко і додав, що "із жодною країною такого у нас немає".

Зазначимо, напередодні в Білоруській торгово-промисловій палаті заявляли, що Білорусь і Україна продовжать курс на економічну кооперацію. При цьому Лукашенко заявляв про готовність працевлаштувати в Білорусі всіх бажаючих переселенців з України.

Додамо, що товарообіг між Україною і Білоруссю у 2012 р. склав 5 млрд дол., у 2013 р - 6,25 млрд дол.

Лукашенко сьогодні в Києві також наголосив, що Білорусь завжди була на боці миру в Україні і готова надалі сприяти проведенню мирних переговорів, у яких Мінськ виступатиме нейтральним майданчиком. "Я щиро хочу, щоб в Україні був мир і все було добре", - сказав Президент Білорусі.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації Президента України почалися переговори лідерів України та Білорусі Петра Порошенка і Олександра Лукашенка.