ua en ru

Корпорація "Богдан" відновила виробництво легкових автомобілів у м. Черкаси

Корпорація "Богдан" відновила виробництво легкових авто в Черкасах після вимушеного простою обумовленого відсутністю державної підтримки автовиробників. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Після введення Україною додаткових мит на імпорт авто підприємством прийнято рішення відновити роботу заводу, зберегти трудовий колектив, зарплати і збільшити відрахування до бюджетів та Пенсійного фонду. Планується, що до кінця поточного місяця з конвеєра зійде майже 500 легкових авто.

Таким чином, тисячі працівників підприємства і надалі отримувати гідну заробітну плату і бюджет регіону і держави регулярні надходження у вигляді податків і зборів. Планується, що, за підсумками травня надходження до бюджету черкаської області складуть більше 12,5 млн грн проти 8,6 млн грн за весь перший квартал поточного року.

При збереженні поточної ситуації на автомобільному ринку до кінця поточного року АК "Богдан Моторс" виготовить близько 15 тис. легкових авто перевищить факт минулорічного виробництва майже на 25%.

Досягти конкретних домовленостей з партнерами і сформувати виробничий план корпорація змогла завдяки рішенню про введення Україною на три роки додаткових мит на ввезення автомобілів з двигунами 1-2,2 л, яка набула чинності 13 квітня.

Читайте також: Корпорація "Богдан" вироблятиме китайські легкові автомобілі JAC