ua en ru

Китаю загрожує брак робочої сили

КНР в майбутньому належить зіткнутися із значним тиском на зайнятість, у міру того як країна просунеться у вирішенні структурних проблем, які призвели до надмірних потужностей в деяких галузях промисловості. З такою заявою виступило Міністерство праці Китаю.

КНР в майбутньому належить зіткнутися із значним тиском на зайнятість, у міру того як країна просунеться у вирішенні структурних проблем, які призвели до надмірних потужностей в деяких галузях промисловості. З такою заявою виступило Міністерство праці Китаю, передає Reuters.

"У подальші місяці Китай встане перед досить важкими завданнями у сфері зайнятості, тиск на зайнятість буде дуже великим", - сказав прес-секретар Міністерства трудових ресурсів і соціального забезпечення КНР Інь Ченгхі.

Читайте також: Ділова активність в Китаї знизилася до мінімуму за 11 місяців

Раніше повідомлялося, що економічне зростання Китаю сповільниться до 7% в поточному фінансовому році. Влада Піднебесної відзначила, що уповільнення темпів зростання ВВП є частиною процесу проведення структурних реформ, необхідних для забезпечення більшої відвертості національної економіки і зниження її залежності від експорту.

Між тим ВВП Китаю в II кварталі 2013 р. виріс на 7,5% в річному численні. Офіційна оцінка економічного зростання в квітні-червні збіглася з очікуваннями аналітиків. ВВП Китаю в II кварталі 2013 р. щодо попереднього кварталу знизився на 0,2%. У попередньому кварталі (січень-березень 2013 р.) зростання ВВП в річному численні склало 7,7%.

Читайте також: У Китаї почався відплив іноземного капіталу

Економічному відновленню країни, на думку дослідників, загрожує зростання боргу регіональної влади і надмірність промислових потужностей, що веде до збільшення інвестицій в сектор нерухомості, що штовхає вверх ціни на житлі. Крім того, певні ризики несе зміцнення юаня по відношенню до решти валют, що знижує експортну конкурентоспроможність країни.

Вчора повідомлялося, що ділова активність у виробничому секторі Китаю сповільнилася третій місяць підряд. Індекс PMI, що розраховується банком HSBC, опустився до мінімуму за 11 місяців до відмітки 47,7 пункту проти 48,2 пункту в червні. Знаходження індикатора нижче за відмітку в 50 пунктів свідчить про уповільнення в секторі економіки.