ua en ru

Київ отримав кредит на 1 млрд дол. під 0,1% на 40 років, - Бондаренко

Київ отримав кредит на 1 млрд дол. під 0,1% на 40 років.

Київ отримав кредит на 1 млрд дол. під 0,1% на 40 років. Про це на брифінгу "Звіт за підсумками 90 днів роботи" заявив голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

Також Бондаренко повідомив про як мінімум два проекти, на які підуть ці кошти: Бортницьку станцію аерації та проект модернізації 90 вагонів метрополітену.

"Є величезна проблема Бортницької станції аерації. Роботу по ній ми двічі активно провели з японцями прямо тут, в Києві... Підписані відповідні документи. Мова йде про кредит близько 1 млрд дол. У відповідності з цим кредитом, який видається на 40 років під 0,1%. Він дасть можливість повністю перебудувати на екологічно безпечний об'єкт, а також знищити мулові накопичення, які там знаходяться", - повідомив Бондаренко.

Крім того, за його словами, розпочата серйозна робота у транспортній сфері.

"Насамперед, це стосується метрополітену. Вдалося досягти з японцями домовленості про використання певної суми кредиту, про який йде мова, для реконструкції вагонів метрополітену. 90 вагонів будуть реконструйовані на нашому Крюківському заводі. Буде змінено дизайн, буде перероблена ходова частина, будуть поставлені на третину більш економні японські двигуни", - зазначив Бондаренко.