ua en ru

КМДА виділила для профілактики недопущення зсувів більше 10 млн грн

КМДА виділила для профілактики недопущення зсувів більше 10 млн грн. Про це сьогодні заявив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця проблема для Києва не нова і в цьому році ми надаємо нове дихання нашому спеціалізовано підприємству СУПР (Спеціалізоване управління підземних робіт), яке і займається питаннями недопущення зсувів... В цьому році ми виділили навіть додаткове фінансування для того, щоб підтримати це підприємство і не допустити таких випадків - це більше 10 млн грн, наскільки я пам'ятаю. Це для того, щоб підприємство змогло робити профілактичні роботи, пов'язані з недопущенням зсувів", - сказав Попов.

За його словами, протягом останнього тижня у Києві відбувалися щоденно нові зсуви. "Загрози для життя і безпеки людей немає. Загрози для пошкодження тих чи інших будівель також немає, але факти зсувів є. Протягом останнього тижня ми маємо щоденно нові і нові зсуви. Ми реагуємо на це - відразу виїжджають відповідні бригади", - зазначив голова КМДА.

Він також повідомив, що ситуація на вул. Воздвиженській, де раніше стався зсув, стабільна, там збудована підпірна стіна і нових зсувів не очікується.

"По-перше - погода, по-друге - те, що могло на думку фахівців зсунутись, то воно вже відбулося, тому я не думаю, що там будуть якісь проблеми", - додав Попов.

Читайте також: У Подільському районі Києва відбувся зсув ґрунту