ua en ru

Кабмін розробить правила, які встановлять порядок у процесі збору авторської винагороди, - Грищенко

Кабінет міністрів України найближчим часом у тісній взаємодії з громадськими організаціями та бізнес-асоціаціями вживе низку кроків, які встановлять прозорість і чіткий порядок в сфері збору авторської винагороди. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко під час зустрічі з представниками асоціацій музичної та кіноіндустрії та організацій колективного управління, передає прес-служба чиновника.

"Наше спільне завдання - самим ближчим часом напрацювати правила, які гарантуватимуть, щоб гроші, які сплачують заклади громадського харчування, дискотеки, кабельні оператори та інші комерційні підприємства за використання об'єктів інтелектуальної власності в належному обсязі та оперативно розподілялися між українськими та іноземними виконавцями, кінокомпаніями, композиторами, записуючими компаніями та іншими власниками авторських і суміжних прав", - зазначив Грищенко.

Він закликав численні організації колективного управління авторськими та суміжними правами і асоціації правовласників облишити традиційні чвари між собою та спільно долучитися до розробки змін в законодавстві, яке регулює ці питання.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України запропонував створити додатковий механізм боротьби із порушеннями законних прав та інтересів осіб, яким належать права на об'єкти авторського права та (або) суміжних прав.