ua en ru

Кабмін пропонує удосконалити законодавство у сфері інтелектуальної власності

Кабінет міністрів України запропонував створити додатковий механізм боротьби із порушеннями законних прав та інтересів осіб, яким належать права на об'єкти авторського права та (або) суміжних прав. Про це повідомила прес-служба Державної служби інтелектуальної власності.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до закону України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" схвалено на засіданні уряду 15 травня 2013 р.

"Метою розробки законопроекту є забезпечення правової охорони прав авторів, виконавців, виробників фонограм (відеограм), комп'ютерних програм, баз даних при розповсюдженні їх творів та виконань, подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату в Україні", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Проектом закону пропонується надати можливість суб'єктам авторського права і суміжних прав захищати свої інтереси самостійно в процесі видачі контрольних марок, шляхом аналізу інформації, яка розміщується на веб-сайті Установи про одержувачів контрольних марок та назв примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних та зафіксованих на цих примірниках творів.

Також передбачено подання заявниками разом з документами на одержання контрольних марок документів на електронному носії, що дозволить безперешкодно та без витрат часу регулярно та вчасно оновлювати відповідну інформацію на офіційному веб-сайті установи.

"Прийняття закону сприятиме вдосконаленню процесу видачі контрольних марок. У кінцевому результаті реалізація положень проекту закону дозволить уникнути застосування до України економічних санкцій з боку уряду США, забезпечить ефективний захист прав інтелектуальної власності і виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США визнали Україну країною з найвищим рівнем порушень прав інтелектуальної власності