ua en ru

Group DF в 2013 р. інвестує в підприємства азотної хімії 1-1,3 млрд грн

Group DF в 2013 р. інвестує в підприємства азотної хімії від 1 до 1,3 млрд грн. Про це заявив глава ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ під час робочої наради з правлінням підприємства ПАТ "Концерн Стірол", повідомляє прес-служба компанії.

"У 2011 р. ми вклали 1,1 млрд грн, в 2012 р. вкладемо ще близько 1 млрд. План з інвестицій на наступний рік - 1-1,3 млрд грн", - сказав Фірташ.

Крім того, в ПАТ "Концерн Стірол" в 2013 р., за його словами, буде вкладено близько 500 млн грн інвестицій.
З усього обсягу запланованих інвестицій на капітальні ремонти буде спрямовано близько 200 млн грн, решта інвестиції підуть на створення нових потужностей.

Зокрема, в 2013 р. в ПАТ "Концерн Стірол" буде розпочато будівництво нового виробництва аміачної селітри - найбільш популярного мінерального добрива серед вітчизняних аграріїв. "Ми зараз починаємо проект будівництва нового заводу аміачної селітри. По суті це дозволить збільшити нинішні потужності на 900 тис. т. Якщо ми хочемо боротися за наш український ринок, нам необхідно нарощувати потужності. Це важливо, тому що під це є ринок", - зазначив Фірташ, додавши, що це дасть можливість не тільки більш повно задовольняти попит споживачів і утримати ринок, але і дозволить збільшити глибину переробки аміаку.

Поряд з цим, на підприємстві будуть нарощувати обсяг виробництва аміаку - базового продукту для виробників азотних добрив. "Стирол" в наступні два роки планує майже на 10% збільшити обсяги виробництва аміаку та до 2014 р. випускати 4,7 тис. т цього продукту на добу.

"До середини 2014 р. завдяки вкладеним інвестиціям на "Стиролі" ми збільшимо обсяг випуску аміаку до 4,7 тис. т на добу, аміачної селітри - на 900 тис. т і карбаміду - на 950 тис. т на рік", - зазначив Дмитро Фірташ.

Інвестиції будуть спрямовані на впровадження ряду енергоефективних проектів. Передбачається, що майбутня модернізація та капітальні ремонти діючих виробництв - заводу аміаку №1 та цеху аміаку 1-Б дозволять скоротити обсяги споживання газу на 34 млн куб. м в рік. Крім того, за рахунок ремонту складу рідкого аміаку, який передбачає заміну компресора і системи управління, на 3,6 тис. т в рік будуть знижені втрати аміаку.

Читайте також: Ostchem планує вкласти в реконструкцію цеху карбаміду на черкаському "Азоті" близько 70 млн дол