ua en ru

Ostchem планує вкласти в реконструкцію цеху карбаміду на черкаському "Азоті" близько 70 млн дол

Ostchem планує вкласти в реконструкцію цеху карбаміду на черкаському "Азоті" близько 70 млн дол. Про це повідомляє прес-служба компанії Ostchem.

На Черкаському ПАТ "Азот", що входить в Ostchem, після капітального ремонту запущений цех з виробництва карбаміду (М-6). Про це повідомив голова правління підприємства Віталій Скляров. "Капітальний ремонт цеху карбаміду ми провели в запланований термін. Цех запущений, ми вийшли на потужність 1150 т карбаміду на добу, при проектній потужності 1000 т", - сказав він.

За словами Склярова, в ході ремонту було проведено низку робіт, які забезпечать надійну роботу цеху. За словами керівника компанії, істотний економічний ефект від проведеного ремонту очікується тільки до кінця року, коли в цеху буде введений в експлуатацію новий компресор. Його запуск дозволить підприємству збільшити потужності цеху карбаміду на 39% (тобто з 1150 до 1600 тонн карбаміду в добу) і дозволить значно зменшити витрату споживаної енергії. За бізнес-планом Ostchem, потужність агрегату карбаміду цеху М-6 після реконструкції складе 560 тис. т в рік (до реконструкції - 350 тис. т в рік.).

На підприємстві вже почалися пуско-налагоджувальні роботи по запуску компресора К-105. Чеська компанія "ЧКД", яка є основним підрядчиком підприємства, допоможе запустити компресор К-105 вже до кінця року - початку наступного року. За словами Володимира Чемерицького, начальника цеху М-6, новий компресор (К-105) повністю замінить існуюче устаткування компресії вуглекислого газу (турбокомпресор К-104 і два поршневі компресори К-102АВ).

"Така робота з модернізації цехів на всіх підприємствах, які входять в Ostchem, є плановою. У нас достатньо прагматичні цілі: збільшення обсягів виробництва продукції, розширення асортименту, поліпшення структури собівартості, зменшення енергетичних витрат. Наш інвестиційний план чітко розписаний до 2014 року. Сьогодні ми досить добре розуміємо, що і на якому підприємстві ми робитимемо далі", - говорить генеральний директор Ostchem Олександр Халін. Нагадаємо, що Дмитро Фірташ, голова ради директорів Group DF, неодноразово заявляв, що в найближчі сім років в розвиток азотної хімії на підприємствах Ostchem буде інвестовано 1,5-2 млрд дол.