ua en ru

Держпідприємництва погодило проект вдосконалення механізму держрегулювання ввезення енергозберігаючих товарів

Голова Держпідприємництва України Михайло Бродський погодив проект постанови, спрямований на вдосконалення механізму державного регулювання у питання ввезення на митну територію України устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії, обладнання та матеріалів для виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії. Про це повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України" Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання та комплектуючих "від 14 травня 2008 р. № 444 розроблено Мінекономрозвитку України.

Розробники даного проекту постанови пропонують доповнити заяву про звільнення від обкладення ПДВ товарів, що плануються до ввезення на митну територію України, та сплати ввізного мита графі "Якісні показники товару" (параметри, технічні характеристики і фізико-хімічні властивості товару) і скоротити перелік документів, які подаються в Мінекономрозвитку для отримання відповідної податкової пільги.

Проект постанови розроблено відповідно до Національного плану дій на 2013 р., що передбачає введення "єдиного вікна" для виробників відновлюваної енергетики та підвищення прозорості процедури пільгового (без сплати ввізного мита та ПДВ) ввезення товарів, пов'язаних з виробництвом енергії з альтернативних джерел.

Таким чином, прийняття даного документа дозволить суб'єктам господарювання технічно переоснащувати та модернізувати власні підприємства, підвищити їх енергоефективність та конкурентоспроможність на внутрішньому і світових ринках.