ua en ru

Держфінінспекція в Києві з початку 2013 р. відшкодувала фінансові втрати на суму понад 109 млн грн

Фахівці Держфінінспекції в Києві з на початку 2013 р. забезпечили усунення порушень, які призвели до втрати фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 109 млн грн, у т. ч. близько 35 млн грн - у комунальній сфері. Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції.

Також Держфінінспекція забезпечила відшкодування і поновлення незаконних витрат більш ніж на 88 млн грн.

З початку року до бюджетів всіх рівнів і бюджетні установи додатково надійшло близько 21 млн грн, у т. ч. близько 18 млн грн - комунальних ресурсів.

За матеріалами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій взяли 123 управлінських рішення. Зокрема, за фінансові порушення 193 посадових особи були притягнуті до адміністративної відповідальності, 158 - до дисциплінарної, 9 - до матеріальної, 64 особи були звільнені із займаних посад.

Інспекція також пред'явила суду 36 позовів на загальну суму близько 77 млн ​​грн, направила 67 протоколів про порушення законодавства про бюджетну систему і закупівлі, а також ініціювала пред'явлення 38 позовів до органів прокуратури та об'єктам контролю щодо відшкодування втрат винними особами.

У 33 випадках до об'єктів контролю-правопорушникам були застосовані фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Дев'яти установам були зменшені бюджетні асигнування на суму близько 380 тис. грн.

Правоохоронним органам було направлено 82 матеріалу ревізій, за якими розпочато 47 досудових розслідувань.

Крім того, для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, Державній службі фінансового моніторингу були спрямовані відомості про виявлені фінансові операції на суму понад 101 млн грн, які підлягають фінансовому моніторингу.