ua en ru

Донецька область у лютому скоротила середньодобове виробництво сталі на 20,3%, - ОДА

Донецька область в лютому 2015 року порівняно з січнем 2015 року скоротила середньодобове виробництво сталі на 20,3%. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

Крім цього, на підприємствах металургійного комплексу області порівняно з січнем середньодобове виробництво чавуну зменшилася на 19,5%, прокату - на 24,4%, коксу - на 27,3%. Як зазначається, це пов'язано із зупинкою в лютому ряду металургійних і коксохімічних підприємств.

Так, станом на 23 лютого у Донецькій області в доменному виробництві з 15 доменних печей в роботі знаходилося шість - по три на комбінатах "Азовсталь" та ім. Ілліча. У сталеливарному виробництві з восьми конвертерів працювало три (2 - на комбінаті ім. Ілліча, 1 - на комбінаті "Азовсталь"). Також працює ТОВ "Електросталь".

Підприємства "Донецьксталь" і Єнакіївський метзавод зупинено на невизначений термін у зв'язку з неможливістю доставки залізорудної сировини через зруйновану інфраструктуру.

У зв'язку з відсутністю залізничного сполучення в зоні АТО Харцизький трубний завод призупинив виробничу діяльність 1 лютого на невизначений термін.

Нагадаємо, промвиробництво в Донецькій області в 2014 р. скоротилося на 31,5%.