ua en ru

Чистий прибуток холдингу Баффета у III кварталі виріс на 29% - до 5 млрд дол

Корпорація Berkshire Hathaway Уоррена Баффета повідомила про те, що її прибуток у III кварталі 2013 р. зріс на 29% порівняно з тим же періодом минулого року. Причиною зростання стали великі доходи від інвестицій, зроблених у роки фінансової кризи.

Корпорація Berkshire Hathaway Уоррена Баффета повідомила про те, що її прибуток у III кварталі 2013 р. зріс на 29% порівняно з тим же періодом минулого року. Причиною зростання стали великі доходи від інвестицій, зроблених у роки фінансової кризи, передає Reuters.

Фотогалерея: "Уоррен Баффет - пророк з Омахи"

Однак операційні результати не збіглися із прогнозами на тлі прорахунків зі страховими операціями.

Згідно із квартальним звітом, дохід від інвестицій, зроблених Баффетом у жовтні 2008 р., в тому числі у варранти на акції General Electric і Goldman Sachs, а також у боргові зобов'язання, пов'язані із придбанням кондитерською корпорацією Mars свого конкурента Wrigley, склав 1,4 млрд дол.

Між тим, інвестиційні доходи не мали впливу на операційні результати. В той час, як зростав прибуток таких підрозділів Berkshire, як транспортна компанія Burlington Northern Santa Fe railroad і енергетична компанія MidAmerican, результати страхових підрозділів значно погіршилися.

Чистий прибуток компанії у III кварталі 2013 р. зріс до 5,05 млрд дол., або 3 075 тис. дол. за акцію класу А, із 3,92 млрд дол., або 2373 дол. за акцію, роком раніше, повідомила Berkshire 1 листопада.

Операційний прибуток зріс лише на 8% - до 3,66 млрд дол. (2 тис. 228 дол. за акцію класу А) із 3,4 млрд дол. (2 057 тис. дол. за акцію). Аналітики в середньому очікували, що операційний прибуток на акцію складе 2 тис. 402 дол.

Як повідомлялося, чистий прибуток холдингу Баффета у II кварталі ц.р. збільшився на 46% - до 4,5 млрд дол.

Зазначимо, що Баффетт після 2008 р. заробив на кредитах понад 10 млрд дол. У 2012 р. Баффет у якості глави Berkshire Hathaway Inc. заробив лише 423,9 тис. дол.

Berkshire Hathaway - диверсифікований інвестиційний холдинг, до складу якого входять фінансово-страхові, виробничі, енергетичні і транспортні активи. Berkshire належать пакети акцій таких компаній, як Coca-Cola, American Express, Procter&Gamble, Wells Fargo та ін.