ua en ru

Уоррен Баффетт після 2008 р. заробив на кредитах понад 10 млрд дол

Всесвітньо відомий інвестор Уоррен Баффетт заробив понад 10 млрд дол. на кредитах, виданих найбільшим компаніям США, після того як вибухнула фінансова криза, і, ймовірно, ця сума може збільшитися.

Всесвітньо відомий інвестор Уоррен Баффетт заробив понад 10 млрд дол. на кредитах, виданих найбільшим компаніям США, після того як вибухнула фінансова криза, і, ймовірно, ця сума може збільшитися, показують розрахунки The Wall Street Journal.

Прибуток до вирахування податків компанії Berkshire Hathaway Inc., що належить Баффету, від "антикризових інвестицій" (до 26 млрд дол.) склала близько 40%.

Продовольча компанія Mars Inc. погасила заборгованість за кредитом на 4,4 млрд дол., виданим у 2008 р. Berkshire Hathaway, чистий прибуток склав 680 млн дол.

"З точки зору прибутковості звичайний інвестор міг заробити стільки ж, інвестуючи у фондовий ринок, якщо він скуповував акції в період паніки", - зазначив Баффет в інтерв'ю WSJ в минулі вихідні.

Мільярдер мав на увазі кілька місяців з вересня 2008 р., коли акції таких компаній, як Wells Fargo і American Express, досягли історичних мінімумів.

Прибуток Berkshire Hathaway склав 39% проти 12% доходів кредиту в 420 млрд дол., виданих урядом в рамках антикризової програми Troubled Asset Relief Program (TARP).

Баффетт планує інвестувати прибуток у нові акції, Berkshire продовжує збільшувати акції до більш ніж 100 млрд дол.: "Зараз все ще краще вкладатися в акції, ніж тримати готівку".

Уоррен Баффетт - американський підприємець, найбільший в світі і один з найбільш відомих інвесторів, стан якого оцінюється в 46 млрд дол. Він вважається одним з найбагатших людей в світі і другим за розміром стану жителем США. У 1965 році Баффет купив контрольний пакет акцій компанії Berkshire Hathaway, що виробляє текстиль. Вона стала його основною інвестиційною компанією на всі наступні роки.

У червні 2010 Баффет оголосив про безоплатну передачу понад 75% свого статку, або близько 37 млрд дол., п'яти благодійним фондам. Більша частина коштів надійшла в розпорядження фонду під управлінням Білла і Мелінди Гейтс. Цей вчинок став найщедрішим актом благодійності в історії людства.